{ "title": "İbrahim Saraçoğlu Demir Eksikliği", "image": "https://www.demireksikligi.gen.tr/images/ibrahim-saracoglu-demir-eksikligi.jpg", "date": "21.01.2024 11:05:00", "author": "esin veske", "article": [ { "article": "
İbrahim Saraçoğlu Demir Eksikliği, Prof. Dr. İbrahin Saraçoğlu demie eksikliği ve demir eksikliğine iyi gelen bitkisel ürünleri açıklamaktadır. İbrahim Saraçoğlu'nun demir eksikliğine iyi gelen kürlerini açıklıyoruz.

Kereviz-Ispanak Kürü: Kansızlığa karşı kereviz-ıspanak kürünü uyguladığınız zamanlarda çikolatadan ve aşırı tatlı tüketiminden kesinlikle ara verilmelidir. Günde bir bardaktan fazla çay ve kahve içmemeye dikkat ediniz. Kereviz-ıspanak kürünü uygularken gün içerisinde zengin C-vitamini içeren sebze veya meyveleri tüketmeniz yararınıza olacaktır.

Eğer sigara içme alışkanlığınız bulunuyorsa unutmamalısınız ki sigara vücudunuzdaki C-vitaminini önemli ölçüde yok etmektedir. Demirin bağırsaklarda emilmesinde C-vitamini mühimdir. Çünkü C-vitamini demirin vücudumuz tarafından emilmesine destek olan bir özelliği bulunmaktadır.

Kür için kullanılacak olan malzeme
Kaynamakta olan bir litre suyun içine 200 gram kadar ince dilimlenmiş kerevizi ekleyiniz ve ağzı kapalı olarak kısık ateşte on dakika kadar haşlayabilirsiniz. On dakika tamamlandıktan sonra üstüne 250 gram kadar ıspanağı ekleyerek ve yine ağzı kapalı olarak beş dakika daha haşlamaya devam etmelisiniz. Daha sonra demlenmeye bırakınız. Soğuduktan sonra süzerek suyunu temiz bir cam şişe de saklayabilirsiniz. Sabah kahvaltı yapmadan ya da kahvaltıdan bir saat sonra bir su bardağı içilir. Akşam aç karnına veya akşam yemeğinden bir saat sonra bir su bardağı tüketilebilir. Onbeş gün sonra sabah ve akşam içimleriyle gün atlamadan kür tüketilmelidir. Onbeş gün sonra on gün bırakılmalıdır. On gün aradan sonra aynı şekilde tekrar sabah ve akşam olmak üzere on beş gün içilmeye devam edilmelidir Tamamında otuz günlük uygulamayla kür bitirilmiş olur.

200 gram kadar kerevizin yumrularının yerine kerevizin yalnızca taze ve yeşil kalan kısımlarını ve saplarını da küre ilave edebilirsiniz. Üç adet saplı (Dallı ve yapraklı kısımları, yaklaşık 150 gram kadar) kereviz yeterli olabilir. Bu sayede haşlama süresi üç dakikadır. Üç dakika bittikten sonra 200 gram kadar ıspanak eklenerek beş dakika daha haşlamaya devam edilir. Biraz soğuduktan sonra süzülür ve temiz bir cam şişede muhafaza edilir. Tüketim şekli yukarıda belirtildiği gibi olabilir.

Kerevizi çoğu zaman semt pazarlarında bulmak mümkün olmayabilir. Fakat, son yıllarda süpermarketlerde dondurulmuş olarak hem taze ıspanağı hem de taze kerevizi temin etmek mümkündür. Kereviz-ıspanak kürü için derin dondurulmuş bu sebzeleri de aynı amaçla tüketebilirsiniz. Etkisi değişmemektedir.

Süpermarketlerden temin ettiğiniz derin dondurulmuş ıspanak ya da kerevizi aynı biçimde buzdolabınızın derin dondurucu bölümünde ya da buzluğunda korumak zorundasınız. İhtiyacınız olan miktarı temin ettikten sonra fazla bekletmeden tekrar derin dondurucunuza ya da buzdolabınızın buzluk yerine saklamak zorundasınız. Çünkü derin dondurulmuş sebzeler şoklanarak koruma altına alındığından, buzdolabınızın normal bölmelerinde en fazla iki gün içerisinde tazeliğini ve tedavi edici gücünü kaybetmektedir.

Kereviz-ıspanak kürünün on beş gün müddetle ara vermeden uygulanması gerekir. Bu nedenle tedbirinizi önceden alarak yeteri kadar taze ıspanağı ve taze kerevizi tedarik etmeniz gerektiğini unutmayınız. Kullandığınız şişeyi mutlaka buzdolabında koruma altına alınız. Hazırlanan miktar iki günlüktür. Şişenin içinde geriye kalanın ertesi gün kullanmak için buzdolabında korunması gerekir. Hiçbir zaman bir litreden fazla hazırlamayınız. Çünkü hazırlanan ıspanak-kereviz karışımı 48 saatten fazla dayanmaz ve tedavi edici özelliğini de önemli ölçüde kaybeder.

Demirin vücudumuz tarafından en çok bulunduğu besinler arasında et %10-%20 ile birinci sırada bulunmaktadır. Bitkisel besinlerdeki demir alımı (Resorpsiyon) en fazla %1 - %5'tir. Bu genel bir bilgidir. Fakat, kereviz-ıspanak karışımı bu kurala aykırıdır. Kereviz-ıspanak karışımında bu oran %34'ten fazladır.
" } ] }